Uran predstavlja individualnu slobodu, kao I onu pomalo egoističnu.

Uran u Biku

Tvrdoglav, svojeglav, a jake volje. Ne da se lako zastrašiti.

Uranus in I

Osoba je iznad svega nezavisna I originalna, a ponekad je prosta I iritirajuća. Ne potpada pod nikakav utjecaj. Ne tolerira nijednu vrstu prepreke ili smetnje. Spremna je na avanture, čak I onda kad misli da je to rizično.

164 Sextile Mjesec - Uran

Osoba je maštovita I ima “Mjesečevu intuiciju upotpunjenu s Uranovom nezavisnošću I originalnošću.” Njen život je izvan uobičajenog, s mnogim promjenama I sa znanjem koje nije došlo iz čitanja, nego iz osobnog životnog iskustva. Osoba voli senzacije I nove stvari. Djeluje instinktivno, a također ima dobro razvijeno šesto čulo. Voli biti okružena originalnim ljudima I umjetnicima.

-23 Opposition Merkur - Uran

Voli polemirzirati, kritizirati I iznad svega, osporavati stvari. Osobi nedostaje diplomacije I sklona je rasipati energiju. Ne može ostati na jednom mjestu, voli promjene, čak I ako to znači nazadovanje u njenoj profesionalnoj karijeri.

-40 Opposition Venera - Uran

Osoba traži nove senzacije u ljubavi I često je nezadvoljna aferama koje se ubrzo pretvaraju u čiste konvencionalne odnose. Voli novosti, pustolovine, ekscentričnosti: neozbiljna je, nestabilna I nevjerna. Brak nije za ovu osobu I ako se I upusti u takvu avanturu, obično sve završava razvodom otpisanim kao mladenčka pogreška. Kao rezultat brojnih ljubavnih afera, osoba može biti sigurna da se njena loza nastavlja.

103 Conjunction Uran - Podznak

Osoba se uvijek mijenja, nestabilna je. Spremna je na inovacije I želi sve promijeniti. Inventivna je.