Uran predstavlja individualnu slobodu, kao I onu pomalo egoističnu.

Uran u Biku

Tvrdoglav, svojeglav, a jake volje. Ne da se lako zastrašiti.

Uran u II

Osoba može dobro naslutiti stvari. Nepouzdana je u poslu, te uvijek spremna na promjene. Mora imati neuobičajen posao, te joj u tom slučaju sve ide dobro. Inače, u suprotnom, ona često mijenja poslove I imat će financijskih problema.

-52 Square Mjesec - Uran

Osoba može imati grozničava, nekonstruktivna uznemirenja. Previše je osjetljiva I prijemčiva. Dok je njen život pun promjena, ona sama je puna uzbuđenja. Zna biti ekscentrična, iritirajuća I tvrdoglava. Također može imati živčana naprezanja. Njena prijateljstva su kao I njen profesionalni I ljubavni život – nestabilna. Dakako, ako drugi aspekti ne govore suprotno. Inače, ovaj aspekt kod nekih daje I natprosječan umjetnički talent.

-57 Square Merkur - Uran

Voli polemirzirati, kritizirati I iznad svega, osporavati stvari. Osobi nedostaje diplomacije I sklona je rasipati energiju. Ne može ostati na jednom mjestu, voli promjene, čak I ako to znači nazadovanje u njenoj profesionalnoj karijeri.

93 Trine Venera - Uran

Osoba je nezavisna u ljubavi. Njen ljubavni život je bogat, no prožet ljubavnim aferama. Brzo joj postaje dosadno I boji se da će izgubiti svoju slobodu. Ako se uda (oženi), obično će to zažaliti. Ima ono nešto što privlači suprotan spol: voli ljubavne avanture, romantična je. Vječni je ljubavnik I dakako, nevjerna je ako ima ozbiljnu vezu. Voli umjetnost I sve što je novo.

172 Conjunction Mars - Uran

Osoba ima iznimnu energiju. Impulzivna je, no hrabra. Upušta se u rizična istraživanja za dobrodbit društva sa svom energijom koju posjeduje. Ima veliku potrebu za nezavisnošću I voli slobodno djelovati.

-69 Square Jupiter - Uran

Osoba je previše nezavisna I njena sloboda joj je jako važna. Nedostaje joj diplomacije, a njena ekstravagancija može šokirati. Voli verbalne bitke I može se vezati za ekstremne ideje kojim šokira svoje kompanjone. Ponekad ima niz unutrašnjih tenzija.

-43 Square Saturn - Uran

Ne voli rutinu, niti u radnom, niti u emocionalnom životu. Bori se da bi zadržao (zadržala) svoju nezavisnost, kao I slobodu djelovanja. Rado bi ponovo stvorio (stvorila) svijet.