Saturn predstavlja skupljanje, ograničavanje I napor.

Saturn u Jarcu

Ima skrupula, pošten je, korektan, dostojan zadataka I poštovan.

Slabosti: melanholija, mrzovolja, razočaranje I ogorčenost.

Saturn u IX

Osoba je studiozna, pažljiva, čvrsta I pomalo asketska. Voli razmišljanje I meditaciju. Odlično iznosi sve planove koje osmisli ili stvori. Ostaje kod kuće, ukoliko drugi aspekti ne govore suprotno.

157 Sextile Sunce - Saturn

Osoba voli raditi sama I u tišini. Ima smisla za detalje, ozbiljna je, metodična, pažljiva, te može izdržati na dugim, teškim I delikatnim zadacima, kao što ih može I dovršiti.

-44 Square Venera - Saturn

Ovaj aspekt ponekad znači nezdravu senzualnost. Osoba može biti teška I ne zna kako izraziti svoje osjećaje. Boji se pokazati ljubav I to vodi u razočaranja, prekide ili u nedostatak zadovoljstva. Vjerojatno je imala problema I sa svojom majkom koja nije znala kako je voljeti ili kako joj dati samopouzdanje. Osoba je sumnjičava I ljubomorna. Treba naučiti kako biti sretna u ljubavi, kako druge na zamarati I kako kontrolirati svoju ljubomoru u drugom dijelu života, a to najčešće postiže zahvaljujući starijoj osobi koja joj vraća samopouzdanje, tako da može vjerojvati drugima.

186 Conjunction Jupiter - Saturn

Osoba je ozbiljna, pažljiva, poštena, vrijedna I dobrog vladanja. Njeno prosuđivanje je dobro I dva put promišlja o stvarima. Ona ganja svoje ciljeve sve do kraja, uvijek znajući izabrati pravi trenutak. Čestita je I poštuje zakon.

166 Conjunction Saturn - Pluton

Osoba je uporna I ostvaruje svoje projekte kroz naporan rad.