Mars predstavlja želju za akcijom I fizičku energiju.

Mars u Biku

Osoba je tip kolerika, bučna je. Sklona je zapovijedanju, dominaciji I pokazivanju vlastite snage. Može izdržati do kraja kako bi postigla svoj cilj, te poduzeti drugu akciju s istom velikom snagom I entuzijazmom.

Slabosti: uporna je I tvrdoglava. Boji se bijesa koji obično oduzima riječi.

Mars u III

Živahan duh, uvijek budan I dovitljiv, ali I sarkastičan, kritičan, provokativan. Osoba je prgava. Lako se izražava I čini što god želi. Uspjeh je čeka na kraju puta ili plana koji je zamislila. Osoba je sposobna brzo djelovati.

102 Sextile Venera - Mars

Osoba je zaljubljiva, nije miran ljubavnik (ljubavnica), nego ima jake strasti I temperamentna je. Zna pokazati I dokazati ljubav I voli zdrava zadovoljstva. Uživa u životu punim plućima.

-92 Square Mars - Saturn

Osoba je zainteresirana samo za one stvari koje u sebi sadrže probleme. Kad su jednom rješeni, ona ide dalje na nešto drugo što opet sadrži komplikacije. Voli nadilaziti prepreke, čvrsta je, nema mnogo osjećaja, posebno kad se radi o poslu. Egoistična je, nasilna I tvrdoglava. Gotovo uvijek se teško sprijateljuje s nekim.

177 Conjunction Mars - Uran

Osoba ima iznimnu energiju. Impulzivna je, no hrabra. Upušta se u rizična istraživanja za dobrodbit društva sa svom energijom koju posjeduje. Ima veliku potrebu za nezavisnošću I voli slobodno djelovati.

57 Sextile Mars - Neptun

Osjećaji ove osobe dominiraju nad mudrošću I oruđe su joj za njene ideale. Osoba voli vodu I putovanja morem, a također voli I čudne ljude.

16 Trine Mars - Pluton

Osoba je ambiciozna, ima veliki radni kapacitet, samopozdanje joj je na visini I ide do kraja da bi ostvarila svoje planove.