Mars predstavlja želju za akcijom I fizičku energiju.

Mars u Raku

Osoba nemilosrdno radi I ne štedi se za dobrobit svoje obitelji. Svu energiju dovodi u red kako bi postigla što bolje uvjete za život obitelji koja je njena najveća okupacija. Ona se zaista rijetko naljuti I nikad ne plače. Odlično se kontrolira. Tad kaže da ako netko, pa bio to I član obitelji, ode predaleko u nečemu, to je manje zlo, nego što bilo kakva ljutnja može biti učinkovita.

Slabosti: kućne rasprave, problemi s disciplinom djece, nepotrebne promjene I poboljšanja u kući.

Mars u VIII

Seksualno vrlo moćna osoba, koja loše troši ili koristi energiju drugih. Draži su joj argumenti ili rasprave, nego naslijeđe ili dobitci od drugih.

0 Trine Mars - Jupiter

Osoba ima dobar osjećaj za organizaciju, vedra je, otvorena I iskrena. Puna je dinamike I neobuzdane I obilne energije. Voli život I uzima sve što joj on nudi. Također voli sport I život na otvorenom. Uspješna je profesionalno I emocionalno. Obično ima mnogo djece.

17 Sextile Mars - Uran

Osoba ima iznimnu energiju. Impulzivna je, no hrabra. Upušta se u rizična istraživanja za dobrodbit društva sa svom energijom koju posjeduje. Ima veliku potrebu za nezavisnošću I voli slobodno djelovati.