Mars predstavlja želju za akcijom I fizičku energiju.

Mars u Blizancu

Osoba mnogo priča, voli verbalne debate, diskusije, rasprave, polemike I kritike.

Slabosti: jezičavost, svima sve ispriča, a njene riječi mogu biti oštre I agresivne.

Mars u VIII

Seksualno vrlo moćna osoba, koja loše troši ili koristi energiju drugih. Draži su joj argumenti ili rasprave, nego naslijeđe ili dobitci od drugih.

-259 Opposition Mjesec - Mars

Osoba je vrlo osjećajna I vođena emocijama. Ne promišlja o stvarima, niti o situacijama u kojim se nađe. Razdražljiva je I ponekad nasilna. Moguće rasprave vezane uz brak ili majku.

-4 Opposition Merkur - Mars

Koliko je ovoj osobi duh živahan, toliko je I lukava. Često djeluje bez razmišljanja, upušta se u stvari I pretjeruje – a sve to može sigurno donijeti probleme. Nervozna je I razdražljiva. Može razvijati tuđe ideje dok drugi oklijevaju: ona nikad ne čini, ona navaljuje I vrši pritisak.br>
122 Trine Mars - Saturn

Osoba je energična I usmjerena. Ima snagu, izdržljivost, sposobna je I strpljiva. Čvrsta je, a katkad I neosjetljiva, te koristi svu svoju energiju I talente da bi nadvladala prepreke na putu do svog uspjeha. Svojeglava je, proračunava stvari, ništa ne poduzima bez promišljanja o svim mogućim posljedicama, te može uzeti svo vrijeme na svijetu nikad ne gubeći strpljenje, kako bi dostigla svoje ciljeve. Nije naročito omiljena u svom društvu, ali je vrlo poštovana.

-86 Square Mars - Neptun