Mars predstavlja želju za akcijom I fizičku energiju.

Mars u Blizancu

Osoba mnogo priča, voli verbalne debate, diskusije, rasprave, polemike I kritike.

Slabosti: jezičavost, svima sve ispriča, a njene riječi mogu biti oštre I agresivne.

Mars u XII

Sva njegova (njena) energija je uložena u radno-poslovni život. Voli istraživati. Može se razviti u laboratorijskog djelatnika, liječnika, policajca, učitelja specijaliziranog za bolnice, zatvore ili za hospicijski rad.

-120 Square Sunce - Mars

Osoba je nasilna I impulzivna. Naglo se upušta u razne situacije bez ikakvog razmišljanja o posljedicama svojih akcija. Ovo može biti uzrok mnogih problema. Ona se ne može zaustaviti čak I kad ide lošim putem, te sa svom svojom energijom.

122 Trine Mjesec - Mars

Osoba je iskrena, poštena, puna energije I ambicije. Ima snažnu volju I moćna je u radu. Može biti pomalo teška, ali uglavnom onima, čiji kapacitet za akciju nije velik.

-57 Square Merkur - Mars

Koliko je ovoj osobi duh živahan, toliko je I lukava. Često djeluje bez razmišljanja, upušta se u stvari I pretjeruje – a sve to može sigurno donijeti probleme. Nervozna je I razdražljiva. Može razvijati tuđe ideje dok drugi oklijevaju: ona nikad ne čini, ona navaljuje I vrši pritisak.br>
47 Trine Mars - Saturn

Osoba je energična I usmjerena. Ima snagu, izdržljivost, sposobna je I strpljiva. Čvrsta je, a katkad I neosjetljiva, te koristi svu svoju energiju I talente da bi nadvladala prepreke na putu do svog uspjeha. Svojeglava je, proračunava stvari, ništa ne poduzima bez promišljanja o svim mogućim posljedicama, te može uzeti svo vrijeme na svijetu nikad ne gubeći strpljenje, kako bi dostigla svoje ciljeve. Nije naročito omiljena u svom društvu, ali je vrlo poštovana.

-82 Square Mars - Neptun