Mars predstavlja želju za akcijom I fizičku energiju.

Mars u Vagi

Agresivnost je jednostavno potiho suzbijena. Osoba se čuva od neuspjeha koji ne voli pokazati. Koji put teško dolazi do podrške. Cijeni sve vrste umjetnosti I ljepotu.

Slabosti: lako kritizira društvo u kojem živi. Voli uživati I igrati se osjećajima drugih.

Mars u X

Osoba mnogo energije posvećuje radu, a nastavlja raditi I u kasnijoj dobi života. Predani je djelatnik, nimalo se ne boji da bi mogla popustiti u poslu. Zna poboljšati svoje životne uvjete. Može dovršiti dugoročne zadatke. Lako se uzbuđuje I postaje uzrujana, mada I sama ima istu ćud sklonu kritici.

80 Conjunction Sunce - Mars

Osoba je energična, odlučna, hrabra I puna samopouzdanja. Voli dominirati, zapovijedati I upravljati. Nadvladava sve teškoće čistom snagom volje. Iskrena je.

12 Trine Mars - Saturn

Osoba je energična I usmjerena. Ima snagu, izdržljivost, sposobna je I strpljiva. Čvrsta je, a katkad I neosjetljiva, te koristi svu svoju energiju I talente da bi nadvladala prepreke na putu do svog uspjeha. Svojeglava je, proračunava stvari, ništa ne poduzima bez promišljanja o svim mogućim posljedicama, te može uzeti svo vrijeme na svijetu nikad ne gubeći strpljenje, kako bi dostigla svoje ciljeve. Nije naročito omiljena u svom društvu, ali je vrlo poštovana.

-9 Opposition Mars - Neptun

14 Trine Mars - Pluton

Osoba je ambiciozna, ima veliki radni kapacitet, samopozdanje joj je na visini I ide do kraja da bi ostvarila svoje planove.