Mars predstavlja želju za akcijom I fizičku energiju.

Mars u Biku

Osoba je tip kolerika, bučna je. Sklona je zapovijedanju, dominaciji I pokazivanju vlastite snage. Može izdržati do kraja kako bi postigla svoj cilj, te poduzeti drugu akciju s istom velikom snagom I entuzijazmom.

Slabosti: uporna je I tvrdoglava. Boji se bijesa koji obično oduzima riječi.

Mars u II

Osoba poduzima odvažne I opasne pothvate. Ima mnogo inicijative. Sposobna je teško raditi za svoj novac kojeg može zaraditi mnogo. Zna biti I pravi rasipnik, pa joj novac kako dođe, tako I ode. Uvijek je spremna započeti grebati u slučaju smetnji. Ima jaku volju I entuzijazam.

49 Trine Venera - Mars

Osoba je zaljubljiva, nije miran ljubavnik (ljubavnica), nego ima jake strasti I temperamentna je. Zna pokazati I dokazati ljubav I voli zdrava zadovoljstva. Uživa u životu punim plućima.

-47 Square Mars - Jupiter

Osoba odbija prihvatiti bilo kakvo rukovođenje. Nedostaje joj promišljanja, djeluje impulzivno, a ponekad I nerazborito, što može uzrokovati probleme. Ona želi sve još jučer I koristi sve što je potrebno da bi postigla svoje ciljeve, čak I ako oni nisu pošteni ili preporučljivi. Njen emocionalni život je ispunjen svađama, a ponekad I s nasilnim sukobima.

-99 Square Mars - Saturn

Osoba je zainteresirana samo za one stvari koje u sebi sadrže probleme. Kad su jednom rješeni, ona ide dalje na nešto drugo što opet sadrži komplikacije. Voli nadilaziti prepreke, čvrsta je, nema mnogo osjećaja, posebno kad se radi o poslu. Egoistična je, nasilna I tvrdoglava. Gotovo uvijek se teško sprijateljuje s nekim.

172 Conjunction Mars - Uran

Osoba ima iznimnu energiju. Impulzivna je, no hrabra. Upušta se u rizična istraživanja za dobrodbit društva sa svom energijom koju posjeduje. Ima veliku potrebu za nezavisnošću I voli slobodno djelovati.