Venera predstavlja osjećajne interese I vrijednosti, izmjenu osjećaja I dijeljenje s drugima.

Venera u Blizancu

”Dar blebetanja”, uvijek nađe pravi izraz. Dobar govornik, profinjen, s ljubavlju za umjetnosti. Zna sjediti na dvije stolice, kao I koketirati. Površni osjećaji. Bezbrojne I nestalne ljubavne veze. Voli igrati ljubavne igre.

Slabosti: nestabilan I promjenjljiv u ljubavi. Često ide predaleko u ljubavi zbog želje za flertovanjem I nastavlja igru s drugom osobom, koja uvijek pati – ali to nije njegov (njen) problem. Osoba je nedosljedna u ljubavi koja je kod nje uvijek prolazna. Nerijetko je nevjerna I može govoriti zajedljivo.

Venera u XI

Uspješan profesionalni život velikim dijelom zahvaljujući dobrim vezama, prijateljima I mecenama. Nalazi ljubav u krugu prijatelja.

148 Conjunction Merkur - Venera

Osoba gleda vedriju stranu života: vedra je spremna na dogovore, optimistična, društvena. Voli govoriti I pisati, te obje te stvari radi čarobno I s umjetničkim darom. Njena intelekutalna zadovoljstva su pod utjecajem njenih osjećaja. Zaljubljiva je I senzualna. Voli ljepotu, umjetnosti, a voli I putovati.

-101 Square Venera - Jupiter

Osoba je nonšalantna, pretanciozna, puna vlastite važnosti. Voli sve što je lijepo I ponekad je hvalisava, te troši mnogo novca za izgled I prezentaciju. Voli zadovoljstva I ima brojne ljubavne avanture. Nevjerna je I izlaže se ljubavnim mukama.

45 Trine Venera - Pluton

Emocionalni I seksualni život ove osobe je moćan I bogat. Ona zaista živi prave strastvene ljubavne veze.