Venera predstavlja osjećajne interese I vrijednosti, izmjenu osjećaja I dijeljenje s drugima.

Venera u Ovnu

Kratkotrajne strasti, ljubav je za nju poput prolazne slave. Raskida prijateljski odnos ili zagrljaje zbog razloga koji ne mogu biti opravdani ili koji odudaraju od onog što je obećavala na početku. Može postati opijena ljubavlju I strašću. Zna biti I rasipna.

Slabosti: nestalnost, nagle strasti, prebrzi I nepromišljeni naleti entuzijazma.

Venera u X

Najbolje godine ove osobe su one provedene u roditeljskom domu, kao I posljednje godine života. To ne znači da ostatak života nije sretan, ali sadrži određena ograničenja. Ljubav može mnogo pomoći u profesionalnom životu, a osoba ima I dar zavođenja. Voli se zabavljati, kao što voli I udobnost I prilačnost domaćeg kućnog života.

410 Conjunction Sunce - Venera

Osoba je vedra, društvena, rado prihvaćena od drugih. Pravi je ljubavnik (ljubavnica) I ima mnogo afera: zavedu je ljepota I šarm. Voli umjetnosti I društven život.

135 Sextile Venera - Mars

Osoba je zaljubljiva, nije miran ljubavnik (ljubavnica), nego ima jake strasti I temperamentna je. Zna pokazati I dokazati ljubav I voli zdrava zadovoljstva. Uživa u životu punim plućima.

87 Sextile Venera - Jupiter

Osoba ima dobro srce, darežljiva je I dobrog karaktera. Voli činiti dobro, kao što voli I udobnost, te život bez problema. Ima dobre odnose u svom krugu. Pristupačana je. Povrh svega, lako se zaljubljuje. Obično ima uspješan bračni I profesionalni život.

-13 Square Venera - Pluton