Venera predstavlja osjećajne interese I vrijednosti, izmjenu osjećaja I dijeljenje s drugima.

Venera u Raku

Osoba je nježna, voli obiteljski život, dom, svoje gnijezdo, udobnost. Ima bujnu I plodnu maštu, ljubav djece, društvena je I voli zemlju I prirodu. Romantična je, ljubazna, popustljiva u osobnim odnosima. Uvijek sanja o velikoj ljubavi.

Slabosti: promjenjljivi osjećaji. Lako se potčinjava I privuče od ljudi, no može biti nestalna, ekstravagantna, ćudljiva, te uvijek traži nemoguće. Nije autoritativan roditelj, izbjegava konflikte u obitelji zbog mira u kući.

Venera u V

Osoba želi uspjeti u ljubavnom životu. Upoznaje ljubazne ljude I ima dobre prijatelje, uvijek bez konflikta. Voli zabave I tulume. Obično ima mnogo djece.

10 Trine Mjesec - Venera

Osoba je graciozna, slatka I vedra. Voli zadovoljstva I zabavu, ali također I umjetnosti. Potrebna joj je nježnost I ljubav. Ona želi djecu. Teži domaćem kućnom životu u ugodnom ozračju.

102 Sextile Venera - Mars

Osoba je zaljubljiva, nije miran ljubavnik (ljubavnica), nego ima jake strasti I temperamentna je. Zna pokazati I dokazati ljubav I voli zdrava zadovoljstva. Uživa u životu punim plućima.

116 Trine Venera - Neptun

Profesionalni život ove osobe je nestabilan. Ima osjećaj za umjetnosti, sanjalica je I lako potpada pod utjecaje. Također je romantična, osjećajna I vrlo senzitivna.

-104 Opposition Venera - Pluton