Venera predstavlja osjećajne interese I vrijednosti, izmjenu osjećaja I dijeljenje s drugima.

Venera u Biku

Ljubaznost I vjernost. Ova osoba se voli svidjeti drugima, kao I dotjerati. Zarađuje za dobar život. Darežljiva je, ali nije ekstravagantna. S nježnošću, senzualnošću I ljubavlju u svojoj prirodi, ona voli dobre stvari u životu, osjetljiva je na ljepotu, melodične zvukove, parfeme. Ljubav joj dolazi polako, bez velikih strasti, ali snažno. Ljubav kod nje traje.

Slabosti: indolentna je, lijena, neumjerena u životnim zadovoljstvima, sklona hazardu, zabavi I raskoši.

Venera u VI

Osoba je posvećena bolesnim ili siromašnim ljudima. Zacijelo radi u zdravstvenoj ili socijalnoj službi, gdje upoznaje svog partnera, koji joj daje i veliku pomoć u profesiji.

-170 Square Mjesec - Venera

Ova osoba je istovremeno vedra i ljupka, ali I nepostojana I kapriciozna. Ima promjenjljivu narav. Radi se o promjenjljivom ljubavnom životu, a ponekad I o dvojbenom moralu. Slaba je I lako potpada pod utjecaje. Tako se može uplesti u nesretne situacije zbog nedostatka razumijevanja stvari.

473 Conjunction Merkur - Venera

Osoba gleda vedriju stranu života: vedra je spremna na dogovore, optimistična, društvena. Voli govoriti I pisati, te obje te stvari radi čarobno I s umjetničkim darom. Njena intelekutalna zadovoljstva su pod utjecajem njenih osjećaja. Zaljubljiva je I senzualna. Voli ljepotu, umjetnosti, a voli I putovati.

-56 Square Venera - Jupiter

Osoba je nonšalantna, pretanciozna, puna vlastite važnosti. Voli sve što je lijepo I ponekad je hvalisava, te troši mnogo novca za izgled I prezentaciju. Voli zadovoljstva I ima brojne ljubavne avanture. Nevjerna je I izlaže se ljubavnim mukama.

223 Sextile Venera - Neptun

Profesionalni život ove osobe je nestabilan. Ima osjećaj za umjetnosti, sanjalica je I lako potpada pod utjecaje. Također je romantična, osjećajna I vrlo senzitivna.

87 Trine Venera - Pluton

Emocionalni I seksualni život ove osobe je moćan I bogat. Ona zaista živi prave strastvene ljubavne veze.