Venera predstavlja osjećajne interese I vrijednosti, izmjenu osjećaja I dijeljenje s drugima.

Venera u Strijelcu

Otvorena srčanost, odanost, darežljivost, milosrđe, altruizam. Osoba voli strance (strankinje) ili može naći ljubav u inozemstvu ili negdje daleko. Može imati problema s obitelji ili s društvom u kojem živi. Ona traži naklonost I ljubav daleko od obiteljskog kruga ili daleko od rodnog kraja.

Slabosti: voli pustolovine I rizik, od nje se uvijek može očekivati nešto nepredvidivo.

Venera u I

Velika srčanost. Osoba je ljubazna, altruistička, privržena, topla, sposobna za ljubav I slatka po temperamentu. Oslikana je u umjetnosti, opjevana u pjesmama. Voli okupljanja I zabave. Ima velike emocionalne uzlete. Vodi miroljubiv život u ljubavi.

113 Conjunction Sunce - Venera

Osoba je vedra, društvena, rado prihvaćena od drugih. Pravi je ljubavnik (ljubavnica) I ima mnogo afera: zavedu je ljepota I šarm. Voli umjetnosti I društven život.

96 Conjunction Mjesec - Venera

Osoba je graciozna, slatka I vedra. Voli zadovoljstva I zabavu, ali također I umjetnosti. Potrebna joj je nježnost I ljubav. Ona želi djecu. Teži domaćem kućnom životu u ugodnom ozračju.

381 Conjunction Merkur - Venera

Osoba gleda vedriju stranu života: vedra je spremna na dogovore, optimistična, društvena. Voli govoriti I pisati, te obje te stvari radi čarobno I s umjetničkim darom. Njena intelekutalna zadovoljstva su pod utjecajem njenih osjećaja. Zaljubljiva je I senzualna. Voli ljepotu, umjetnosti, a voli I putovati.