Venera predstavlja osjećajne interese I vrijednosti, izmjenu osjećaja I dijeljenje s drugima.

Venera u Vodenjaku

Voli kićeni jezik: osoba je vrlo senzitivna I grozi se od bilo kakve vulgarnosti. Teži nezavisnosti u ljubavi, ali ju je sklona I idealizirati, te uljepšati. Voli zadovoljstva I učinit će sve što je potrebno za isto. Koliko je uvijek iskrena I otvorena, toliko nije uvijek I vjerna.

Slabosti: zna biti nevjerna jer želi isprobati sva zadovoljstva do njihovih krajnjih pustolovnih granica. Ne voli barijere, voli slobodu kretanja. Ne voli nikome polagati račune.

Venera u VI

Osoba je posvećena bolesnim ili siromašnim ljudima. Zacijelo radi u zdravstvenoj ili socijalnoj službi, gdje upoznaje svog partnera, koji joj daje i veliku pomoć u profesiji.

164 Conjunction Sunce - Venera

Osoba je vedra, društvena, rado prihvaćena od drugih. Pravi je ljubavnik (ljubavnica) I ima mnogo afera: zavedu je ljepota I šarm. Voli umjetnosti I društven život.

-52 Square Venera - Mars

Osim što je osoba odana strastima, ona voli putene I sladostrasne užitke iznad svega. Sklona je I ekscesima, nevjeri, a često je I nezadovoljena. Može imati ozbiljne obiteljske svađe u perspektivi.

-3 Opposition Venera - Podznak

Osoba ide u krajnosti kad se radi o zadovoljstvima, a često se nađe I u sumnjivom društvu. Nedostaje joj dobrog ukusa. Vrlo je rasipna, no troši svoj novac ugošćujući ljude iz svog kruga. Njeni prijatelji su više zainteresirani sami za sebe, nego što su iskreni.