Venera predstavlja osjećajne interese I vrijednosti, izmjenu osjećaja I dijeljenje s drugima.

Venera u Škorpionu

Osoba je senzualna I strastvena, voli ljubav, a posebno voli voditi ljubav. Ima strastvene veze pune žara I želja, gdje partner treba biti I te kako sposoban odgovoriti na njene protutužbe I slijediti je. Dok upražnjava strasti, ova osoba zna biti I ljubomorna I posesivna.

Slabosti: ako se razočara ili prevari u ljubavi, može postati ogorčena I ponašati se odvratno. Može zamrziti osobu jednako kao što ju je I voljela. Samo ljubomora može biti jaka kao I mržnja.

Venera u VI

Osoba je posvećena bolesnim ili siromašnim ljudima. Zacijelo radi u zdravstvenoj ili socijalnoj službi, gdje upoznaje svog partnera, koji joj daje i veliku pomoć u profesiji.

44 Trine Mjesec - Venera

Osoba je graciozna, slatka I vedra. Voli zadovoljstva I zabavu, ali također I umjetnosti. Potrebna joj je nježnost I ljubav. Ona želi djecu. Teži domaćem kućnom životu u ugodnom ozračju.

-44 Square Venera - Saturn

Ovaj aspekt ponekad znači nezdravu senzualnost. Osoba može biti teška I ne zna kako izraziti svoje osjećaje. Boji se pokazati ljubav I to vodi u razočaranja, prekide ili u nedostatak zadovoljstva. Vjerojatno je imala problema I sa svojom majkom koja nije znala kako je voljeti ili kako joj dati samopouzdanje. Osoba je sumnjičava I ljubomorna. Treba naučiti kako biti sretna u ljubavi, kako druge na zamarati I kako kontrolirati svoju ljubomoru u drugom dijelu života, a to najčešće postiže zahvaljujući starijoj osobi koja joj vraća samopouzdanje, tako da može vjerojvati drugima.

-40 Opposition Venera - Uran

Osoba traži nove senzacije u ljubavi I često je nezadvoljna aferama koje se ubrzo pretvaraju u čiste konvencionalne odnose. Voli novosti, pustolovine, ekscentričnosti: neozbiljna je, nestabilna I nevjerna. Brak nije za ovu osobu I ako se I upusti u takvu avanturu, obično sve završava razvodom otpisanim kao mladenčka pogreška. Kao rezultat brojnih ljubavnih afera, osoba može biti sigurna da se njena loza nastavlja.

-43 Opposition Venera - Podznak

Osoba ide u krajnosti kad se radi o zadovoljstvima, a često se nađe I u sumnjivom društvu. Nedostaje joj dobrog ukusa. Vrlo je rasipna, no troši svoj novac ugošćujući ljude iz svog kruga. Njeni prijatelji su više zainteresirani sami za sebe, nego što su iskreni.