Venera predstavlja osjećajne interese I vrijednosti, izmjenu osjećaja I dijeljenje s drugima.

Venera u Biku

Ljubaznost I vjernost. Ova osoba se voli svidjeti drugima, kao I dotjerati. Zarađuje za dobar život. Darežljiva je, ali nije ekstravagantna. S nježnošću, senzualnošću I ljubavlju u svojoj prirodi, ona voli dobre stvari u životu, osjetljiva je na ljepotu, melodične zvukove, parfeme. Ljubav joj dolazi polako, bez velikih strasti, ali snažno. Ljubav kod nje traje.

Slabosti: indolentna je, lijena, neumjerena u životnim zadovoljstvima, sklona hazardu, zabavi I raskoši.

Venera u X

Najbolje godine ove osobe su one provedene u roditeljskom domu, kao I posljednje godine života. To ne znači da ostatak života nije sretan, ali sadrži određena ograničenja. Ljubav može mnogo pomoći u profesionalnom životu, a osoba ima I dar zavođenja. Voli se zabavljati, kao što voli I udobnost I prilačnost domaćeg kućnog života.

50 Sextile Mjesec - Venera

Osoba je graciozna, slatka I vedra. Voli zadovoljstva I zabavu, ali također I umjetnosti. Potrebna joj je nježnost I ljubav. Ona želi djecu. Teži domaćem kućnom životu u ugodnom ozračju.

214 Sextile Venera - Saturn

Osoba zna dobro shvatiti realnost I dužnost. U tome je čvrsta. Štedljiva je, rezervirana I ne pokazuje se lako. Voli istinu I pravdu. U ljubavi, njena su osjećanja iskrena I duboka, nikad ne igra na lažnu kartu. Ona je dakako vjerna kako u ljubavi, tako I u prijateljstvima. Može zavoljeti mnogo stariju osobu, te cijeni njenu inteligenciju I osjećaje.

-59 Square Venera - Pluton