Venera predstavlja osjećajne interese I vrijednosti, izmjenu osjećaja I dijeljenje s drugima.

Venera u Škorpionu

Osoba je senzualna I strastvena, voli ljubav, a posebno voli voditi ljubav. Ima strastvene veze pune žara I želja, gdje partner treba biti I te kako sposoban odgovoriti na njene protutužbe I slijediti je. Dok upražnjava strasti, ova osoba zna biti I ljubomorna I posesivna.

Slabosti: ako se razočara ili prevari u ljubavi, može postati ogorčena I ponašati se odvratno. Može zamrziti osobu jednako kao što ju je I voljela. Samo ljubomora može biti jaka kao I mržnja.

Venera u XI

Uspješan profesionalni život velikim dijelom zahvaljujući dobrim vezama, prijateljima I mecenama. Nalazi ljubav u krugu prijatelja.

-75 Square Venera - Saturn

Ovaj aspekt ponekad znači nezdravu senzualnost. Osoba može biti teška I ne zna kako izraziti svoje osjećaje. Boji se pokazati ljubav I to vodi u razočaranja, prekide ili u nedostatak zadovoljstva. Vjerojatno je imala problema I sa svojom majkom koja nije znala kako je voljeti ili kako joj dati samopouzdanje. Osoba je sumnjičava I ljubomorna. Treba naučiti kako biti sretna u ljubavi, kako druge na zamarati I kako kontrolirati svoju ljubomoru u drugom dijelu života, a to najčešće postiže zahvaljujući starijoj osobi koja joj vraća samopouzdanje, tako da može vjerojvati drugima.