Venera predstavlja osjećajne interese I vrijednosti, izmjenu osjećaja I dijeljenje s drugima.

Venera u Jarcu

Ljubavi ove osobe su iskrene. Obično je privuku ljudi s problemima, ili oni koje imaju složen život, jer se ova osoba odmah privlaća posla da probleme riješi. Njeni osjećaji su duboki, stabilni, kvalitetni, nedvosmisleni. Nije ekspanzivna I zna biti melanholična.

Slabosti: sklona je zadržavati osjećaje u sebi, previše je suzdržana I boji se razočaranja u ljubavi.

Venera u X

Najbolje godine ove osobe su one provedene u roditeljskom domu, kao I posljednje godine života. To ne znači da ostatak života nije sretan, ali sadrži određena ograničenja. Ljubav može mnogo pomoći u profesionalnom životu, a osoba ima I dar zavođenja. Voli se zabavljati, kao što voli I udobnost I prilačnost domaćeg kućnog života.

49 Trine Venera - Mars

Osoba je zaljubljiva, nije miran ljubavnik (ljubavnica), nego ima jake strasti I temperamentna je. Zna pokazati I dokazati ljubav I voli zdrava zadovoljstva. Uživa u životu punim plućima.

93 Trine Venera - Uran

Osoba je nezavisna u ljubavi. Njen ljubavni život je bogat, no prožet ljubavnim aferama. Brzo joj postaje dosadno I boji se da će izgubiti svoju slobodu. Ako se uda (oženi), obično će to zažaliti. Ima ono nešto što privlači suprotan spol: voli ljubavne avanture, romantična je. Vječni je ljubavnik I dakako, nevjerna je ako ima ozbiljnu vezu. Voli umjetnost I sve što je novo.