Merkur predstavlje komunikaciju, Kartezijski I logičan duh.

Merkur u Strijelcu

Ovo je demokrat, filozof, tolerantna osoba koja poštuje zakone. Voli putovanja u inozemstvo. Vjeruje da nas sve na što naiđemo u životu, može nečemu naučiti.

Slabosti: slobodan duh koji voli pustolovine I rado skače u opasne I rizične pothvate.

Merkur u I

Živo, budno, prodorno I genijalno mišljenje. Lako se izražava, rođeni je govornik. Uvijek gleda onu vedriju stranu stvari. Vrlo je prilagodljiv.

36 Conjunction Sunce - Merkur

Osoba je inteligenta I zna što želi. Dobar je organizator, voli kretanje I putovanja. Također voli I literaturu.

116 Conjunction Mjesec - Merkur

Osoba dobro prosuđuje I ima dobro pamćenje. Inteligentna je, maštovita, živahna I stalno se razvija tokom života. Izražava se s lakoćom. Ima talent za učenje stranih jezika.

381 Conjunction Merkur - Venera

Osoba gleda vedriju stranu života: vedra je spremna na dogovore, optimistična, društvena. Voli govoriti I pisati, te obje te stvari radi čarobno I s umjetničkim darom. Njena intelekutalna zadovoljstva su pod utjecajem njenih osjećaja. Zaljubljiva je I senzualna. Voli ljepotu, umjetnosti, a voli I putovati.

-4 Opposition Merkur - Mars

Koliko je ovoj osobi duh živahan, toliko je I lukava. Često djeluje bez razmišljanja, upušta se u stvari I pretjeruje – a sve to može sigurno donijeti probleme. Nervozna je I razdražljiva. Može razvijati tuđe ideje dok drugi oklijevaju: ona nikad ne čini, ona navaljuje I vrši pritisak.br>