Mjesec predstavlja reakcije, podsvijesne praciljeve I predodžbu o samom sebi.

Mjesec u Strijelcu

Voli se upuštati u nepoznato I u avanture. Osoba je okretna, žilava I puna entuzijazma. Privlače je duga putovanja I istraživanja nepoznatog.

Slabosti: preuzima velike rizike upuštajući se u nepoznato I u pustolovine. Odvažna je, zna biti drska I buntovna. Teško se zadržava na jednom mjestu, uvijek je spremna sve riskirati da bi postigla cilj.

Mjesec u IX

Razvijena mašta. Produženi studiji. Osoba je intuitivna. Profesionalni uspjeh u inozemstvu, vanjskoj trgovini ili u diplomaciji. Kontakti sa strancima. Duga putovanja. Sposobnost učenja stranih jezika.

-141 Square Mjesec - Merkur

Osoba je sretna u svom izmišljenom svijetu, pa stoga nije sretna nigdje, zato što nikad ne nalazi svoj idealni svijet – to uzrokuje mnoge promjene, nestabilnost, a također I nemir. Lažljiva je, ogovara I uvijek ostavlja mogućnost da kritizira. Njene izmišljotine je na neki način spašavaju. Ako drugi aspekti ne govore protiv, može se razviti u vrlo dobrog romanopisca.

10 Trine Mjesec - Venera

Osoba je graciozna, slatka I vedra. Voli zadovoljstva I zabavu, ali također I umjetnosti. Potrebna joj je nježnost I ljubav. Ona želi djecu. Teži domaćem kućnom životu u ugodnom ozračju.

15 Trine Mjesec - Jupiter

Osoba je iskrena, poštena, optimistična I darežljiva. Voli dobru kuhinju, kao I svoju udobnost. Prijateljstva su joj iskrena. Radnik je I zna kako se okružiti ispravnim ljudima: cijenjena je u poslu.

33 Trine Mjesec - Neptun

25 Sextile Mjesec - Pluton

Osoba leprša između bogatog uspješnog ljubavnog života I društvenog uspjeha. Ima teškoća da uspije u oba područja. Gotovo uvijek, izbor ide u korist idealnog emocinalnog života.

-75 Square Mjesec - Podznak

Osoba trpi nesretne utjecaje od obitelji. Ona je vjerojatno nedovoljno voljena od svojih roditelja, a traži više ljubavi, posebno od svoje majke. Osjetljiva je, vrlo senzitivna I plaha.