Mjesec predstavlja reakcije, podsvijesne praciljeve I predodžbu o samom sebi.

Mjesec u Vodenjaku

Osoba je društvena, inteligentna I lucidna. Zahvaljujući velikoj društvenosti, ima mnogo prijatelja. Moderna je, originalna, inventivna, nekonfomistički raspoložena I donosi nove ideje u život.

Slabosti: ekscentrična je, može imati nagle promjene raspoloženja, kao I složen ljubavni život.

Mjesec u III

Osoba ima razvijenu imaginaciju, no I teškoće u koncentraciji. Ponekad fantazira. Važno joj je učenje, dosta se kreće okolo, a često je I na putovanjima.

-53 Square Mjesec - Merkur

Osoba je sretna u svom izmišljenom svijetu, pa stoga nije sretna nigdje, zato što nikad ne nalazi svoj idealni svijet – to uzrokuje mnoge promjene, nestabilnost, a također I nemir. Lažljiva je, ogovara I uvijek ostavlja mogućnost da kritizira. Njene izmišljotine je na neki način spašavaju. Ako drugi aspekti ne govore protiv, može se razviti u vrlo dobrog romanopisca.

-170 Square Mjesec - Venera

Ova osoba je istovremeno vedra i ljupka, ali I nepostojana I kapriciozna. Ima promjenjljivu narav. Radi se o promjenjljivom ljubavnom životu, a ponekad I o dvojbenom moralu. Slaba je I lako potpada pod utjecaje. Tako se može uplesti u nesretne situacije zbog nedostatka razumijevanja stvari.

427 Conjunction Mjesec - Jupiter

Osoba je iskrena, poštena, optimistična I darežljiva. Voli dobru kuhinju, kao I svoju udobnost. Prijateljstva su joj iskrena. Radnik je I zna kako se okružiti ispravnim ljudima: cijenjena je u poslu.