Mjesec predstavlja reakcije, podsvijesne praciljeve I predodžbu o samom sebi.

Mjesec u Strijelcu

Voli se upuštati u nepoznato I u avanture. Osoba je okretna, žilava I puna entuzijazma. Privlače je duga putovanja I istraživanja nepoznatog.

Slabosti: preuzima velike rizike upuštajući se u nepoznato I u pustolovine. Odvažna je, zna biti drska I buntovna. Teško se zadržava na jednom mjestu, uvijek je spremna sve riskirati da bi postigla cilj.

Mjesec u II

Osoba je vrlo ingeniozna I inventivna u pitanjima oko zarađivanja novca. Dosta kretanja I putovanja.

116 Conjunction Mjesec - Merkur

Osoba dobro prosuđuje I ima dobro pamćenje. Inteligentna je, maštovita, živahna I stalno se razvija tokom života. Izražava se s lakoćom. Ima talent za učenje stranih jezika.

96 Conjunction Mjesec - Venera

Osoba je graciozna, slatka I vedra. Voli zadovoljstva I zabavu, ali također I umjetnosti. Potrebna joj je nježnost I ljubav. Ona želi djecu. Teži domaćem kućnom životu u ugodnom ozračju.

-259 Opposition Mjesec - Mars

Osoba je vrlo osjećajna I vođena emocijama. Ne promišlja o stvarima, niti o situacijama u kojim se nađe. Razdražljiva je I ponekad nasilna. Moguće rasprave vezane uz brak ili majku.

372 Sextile Mjesec - Saturn

Osoba kontrolira svoje osjećaje. Ima osjećaj dužnosti, samopoštovanja I razborita je. Može se koncnetrirati na dugoročne zadatke, bili oni fizički ili intelektualni. Postojana je I ozbiljna u svemu čega se prihvati.

-84 Square Mjesec - Neptun

Osobi nedostaje čvrstoća, slaba je I lijena. Voli živjeti u snovima I mašti.