Mjesec predstavlja reakcije, podsvijesne praciljeve I predodžbu o samom sebi.

Mjesec u Vodenjaku

Osoba je društvena, inteligentna I lucidna. Zahvaljujući velikoj društvenosti, ima mnogo prijatelja. Moderna je, originalna, inventivna, nekonfomistički raspoložena I donosi nove ideje u život.

Slabosti: ekscentrična je, može imati nagle promjene raspoloženja, kao I složen ljubavni život.

Mjesec u XI

Mnogo prijatelja I veza. Lako sklapa prijateljstva I koristi veze za profesionalni uspon. Osjećaj za prijateljstvo joj je površan. Može imati mnogo djece.

648 Conjunction Mjesec - Merkur

Osoba dobro prosuđuje I ima dobro pamćenje. Inteligentna je, maštovita, živahna I stalno se razvija tokom života. Izražava se s lakoćom. Ima talent za učenje stranih jezika.

325 Conjunction Mjesec - Jupiter

Osoba je iskrena, poštena, optimistična I darežljiva. Voli dobru kuhinju, kao I svoju udobnost. Prijateljstva su joj iskrena. Radnik je I zna kako se okružiti ispravnim ljudima: cijenjena je u poslu.

36 Conjunction Mjesec - Saturn

Osoba kontrolira svoje osjećaje. Ima osjećaj dužnosti, samopoštovanja I razborita je. Može se koncnetrirati na dugoročne zadatke, bili oni fizički ili intelektualni. Postojana je I ozbiljna u svemu čega se prihvati.

-52 Square Mjesec - Uran

Osoba može imati grozničava, nekonstruktivna uznemirenja. Previše je osjetljiva I prijemčiva. Dok je njen život pun promjena, ona sama je puna uzbuđenja. Zna biti ekscentrična, iritirajuća I tvrdoglava. Također može imati živčana naprezanja. Njena prijateljstva su kao I njen profesionalni I ljubavni život – nestabilna. Dakako, ako drugi aspekti ne govore suprotno. Inače, ovaj aspekt kod nekih daje I natprosječan umjetnički talent.