Mars predstavlja želju za akcijom I fizičku energiju.

Mars u Škorpionu

Agresivnost je može voditi u borbu protiv društva, obitelji, nepravde općenito, te ponekad može postati vrlo nasilna osoba. Sposobna je biti vođa neke organizacije ili zajednice, ali agresija se može okrenuti u samouništenje ukoliko nema primjeren ventil. To je posljednje na što će misliti ako se nađe u teškoćama pod kojim puca po šavovima.

Slabosti: strast, bijes, fanatizam, svađe.

Mars u IX

Duboko ukorijenjena mišljenja koja zna energično braniti. U određenom periodu života osoba se može boriti za osobit ideal, ali ga može I potpuno napustiti, postajući manje uvjerena nego na početku svoje predanosti, zbog toga jer shvaća da je to izgubljena bitka. Mogući su I sukobi u inozemstvu ili sa strancima.

361 Sextile Sunce - Mars

Osoba je energična, odlučna, hrabra I puna samopouzdanja. Voli dominirati, zapovijedati I upravljati. Nadvladava sve teškoće čistom snagom volje. Iskrena je.

217 Sextile Venera - Mars

Osoba je zaljubljiva, nije miran ljubavnik (ljubavnica), nego ima jake strasti I temperamentna je. Zna pokazati I dokazati ljubav I voli zdrava zadovoljstva. Uživa u životu punim plućima.

464 Conjunction Mars - Jupiter

Osoba ima dobar osjećaj za organizaciju, vedra je, otvorena I iskrena. Puna je dinamike I neobuzdane I obilne energije. Voli život I uzima sve što joj on nudi. Također voli sport I život na otvorenom. Uspješna je profesionalno I emocionalno. Obično ima mnogo djece.

105 Sextile Mars - Pluton

Osoba je ambiciozna, ima veliki radni kapacitet, samopozdanje joj je na visini I ide do kraja da bi ostvarila svoje planove.