Venera predstavlja osjećajne interese I vrijednosti, izmjenu osjećaja I dijeljenje s drugima.

Venera u Ovnu

Kratkotrajne strasti, ljubav je za nju poput prolazne slave. Raskida prijateljski odnos ili zagrljaje zbog razloga koji ne mogu biti opravdani ili koji odudaraju od onog što je obećavala na početku. Može postati opijena ljubavlju I strašću. Zna biti I rasipna.

Slabosti: nestalnost, nagle strasti, prebrzi I nepromišljeni naleti entuzijazma.

Venera u III

Voli sve što je lijepo, a također I pristojnost. Ima izraženu inteligenciju. Radi u djelatnostima povezanim s estetikom I modom. Ima brojno I birano društvo.

1 Sextile Mjesec - Venera

Osoba je graciozna, slatka I vedra. Voli zadovoljstva I zabavu, ali također I umjetnosti. Potrebna joj je nježnost I ljubav. Ona želi djecu. Teži domaćem kućnom životu u ugodnom ozračju.

303 Conjunction Merkur - Venera

Osoba gleda vedriju stranu života: vedra je spremna na dogovore, optimistična, društvena. Voli govoriti I pisati, te obje te stvari radi čarobno I s umjetničkim darom. Njena intelekutalna zadovoljstva su pod utjecajem njenih osjećaja. Zaljubljiva je I senzualna. Voli ljepotu, umjetnosti, a voli I putovati.

-102 Square Venera - Saturn

Ovaj aspekt ponekad znači nezdravu senzualnost. Osoba može biti teška I ne zna kako izraziti svoje osjećaje. Boji se pokazati ljubav I to vodi u razočaranja, prekide ili u nedostatak zadovoljstva. Vjerojatno je imala problema I sa svojom majkom koja nije znala kako je voljeti ili kako joj dati samopouzdanje. Osoba je sumnjičava I ljubomorna. Treba naučiti kako biti sretna u ljubavi, kako druge na zamarati I kako kontrolirati svoju ljubomoru u drugom dijelu života, a to najčešće postiže zahvaljujući starijoj osobi koja joj vraća samopouzdanje, tako da može vjerojvati drugima.