Venera predstavlja osjećajne interese I vrijednosti, izmjenu osjećaja I dijeljenje s drugima.

Venera u Jarcu

Ljubavi ove osobe su iskrene. Obično je privuku ljudi s problemima, ili oni koje imaju složen život, jer se ova osoba odmah privlaća posla da probleme riješi. Njeni osjećaji su duboki, stabilni, kvalitetni, nedvosmisleni. Nije ekspanzivna I zna biti melanholična.

Slabosti: sklona je zadržavati osjećaje u sebi, previše je suzdržana I boji se razočaranja u ljubavi.

Venera u XI

Uspješan profesionalni život velikim dijelom zahvaljujući dobrim vezama, prijateljima I mecenama. Nalazi ljubav u krugu prijatelja.

614 Conjunction Sunce - Venera

Osoba je vedra, društvena, rado prihvaćena od drugih. Pravi je ljubavnik (ljubavnica) I ima mnogo afera: zavedu je ljepota I šarm. Voli umjetnosti I društven život.

217 Sextile Venera - Mars

Osoba je zaljubljiva, nije miran ljubavnik (ljubavnica), nego ima jake strasti I temperamentna je. Zna pokazati I dokazati ljubav I voli zdrava zadovoljstva. Uživa u životu punim plućima.

-91 Square Venera - Uran

Osoba traži nove senzacije u ljubavi I često je nezadvoljna aferama koje se ubrzo pretvaraju u čiste konvencionalne odnose. Voli novosti, pustolovine, ekscentričnosti: neozbiljna je, nestabilna I nevjerna. Brak nije za ovu osobu I ako se I upusti u takvu avanturu, obično sve završava razvodom otpisanim kao mladenčka pogreška. Kao rezultat brojnih ljubavnih afera, osoba može biti sigurna da se njena loza nastavlja.

169 Conjunction Venera - Pluton

Emocionalni I seksualni život ove osobe je moćan I bogat. Ona zaista živi prave strastvene ljubavne veze.