Sunce predstavlja vitalnost, osjećaj individualnosti I vanjski sjaj kreativne energije.

Sunce u Ribama

Ova osoba je suosjećajna I sentimentalna. Voli povučena zvanja: administraciju, arhive, povijest. Vrlo je požrtvovnog duha.

Slabosti: lako se povodi za lutanjem pa lako biva I izgubljena, nedostaje joj iskustva ili je nesposobna za praktičan život. Lako upada u letargiju, presenzibilna je I sklona emotivnosti.

Sunce u II

Financijske ambicije. Unosan posao, zadovoljava njegove (njene) potrebe, koje su mu (joj) jako bitne. Dosta mešetari s novcem, a ponekad I nemarno troši.

-40 Square Sunce - Mars

Osoba je nasilna I impulzivna. Naglo se upušta u razne situacije bez ikakvog razmišljanja o posljedicama svojih akcija. Ovo može biti uzrok mnogih problema. Ona se ne može zaustaviti čak I kad ide lošim putem, te sa svom svojom energijom.

145 Trine Sunce - Jupiter

Osoba ima velike društvene ambicije, poštuje pravdu I zakon. Tolerantna je, optimistična I ljubazna. Ima sve šanse za profesionalni uspjeh u strogo legalnim okvirima.

62 Conjunction Sunce - Neptun

Osoba ima plodnu maštu, puna je nadahnuća I vrlo emotivna – sve te kvalitete ona koristi na profesionalnoj razini. Voli umjetnosti I ljepotu.

115 Sextile Sunce - Pluton

Osoba je svjesna cilja koji želi postići. Snažna je I uvijek se obnovi nakon smetnji ili prepreka.

92 Sextile Sunce – Ascendent (Podznak)